« Takaisin

Musiikkiteknologian lehtori Andrew Bentleylle Suomen leijonan ritarimerkki

Kunniamerkkiuutisia!

Viime viikolla koettiin juhlallisia hetkiä Sibelius-Akatemiassa, kun musiikkiteknologian lehtori, elektroakustisen musiikin pioneeri Andrew Bentleylle ojennettiin Tasavallan presidentin myöntämä Suomen leijonan I lk:n ritarimerkki. Kunnianosoitus myönnettiin Bentleyn ansioista elektroakustisen musiikin ja sen yliopistotasoisen koulutuksen pitkäjänteisessä kehittämisessä maassamme.

Bentley on tehnyt uraauurtavaa työtä suomalaisen musiikkiteknologian koulutuksen parissa 1980-luvulta alkaen sekä Yleisradiossa, Helsingin yliopistossa että erityisesti Sibelius-Akatemiassa. Hän on merkittävällä tavalla vastannut musiikkiteknologian perus- ja jatkokoulutuksen käynnistämisen ja toteuttamisen haastavista alkuvaiheista ja akateemisen tason vakiinnuttamisesta osana musiikkiyliopistotoimintaa. Laajan kansainvälisen verkostonsa kautta hän on rakentanut myös Sibelius-Akatemian musiikkiteknologian kansainvälisiä yhteyksiä ja vaikuttanut oppiaineen profiloitumiseen voimakkaasti kohti taiteellista toimintaa. Bentleyn työskentely on suuntautunut puhtaan musiikin lisäksi myös kohti improvisoivaa teatraalista ilmaisua. Kollegojen ja opiskelijoiden arvostamalla asiantuntijalla on myös harvinaislaatuisen laaja elektronisen musiikin ohjelmiston tuntemus.

Ansiomerkki luovutettiin Andrew Bentleylle 25.3.2014 Musiikkitalon Agorassa pidetyssä tilaisuudessa. Lämpöiset onnittelumme!

Kuvassa Sibelius-Akatemian dekaani Tuomas Auvinen luovuttaa ansiomerkin Andrew Bentleylle.
Kuva: Olli-Pekka Martikainen

 Ei kommentteja. Ole ensimmäinen

Hae blogin sisällöstä

Tervetuloa Sibelius-Akatemian blogiin!
 

Tässä blogissa kerromme sanoin ja kuvin siitä, mitä tapahtuu Taideyliopiston Sibelius-Akatemian luokkahuoneissa ja käytävillä, arjessa ja juhlassa, ehkäpä joskus jopa konserttilavan takana! Tapaamme ajankohtaisia ihmisiä, jotka omin sanoin kertovat siitä, mitä juuri nyt on meneillään.

Meihin saat yhteyden sähköpostitse osoitteella info (at) siba.fi