« Takaisin

Saariaho-tutkijat kokoontuivat kirjatyöpajaan

Lauantaina 12.4. 2014 Musiikkitalolla pidettiin päivän mittainen seminaari, johon kokoontui kansainvälinen Kaija Saariahon musiikkiin erikoistuneiden tutkijoiden joukko. Seminaarissa työstettiin artikkeleita, joista kootaan säveltäjän musiikkia käsittelevä antologia. Tekeillä oleva englanninkielinen teos painottuu Saariahon vokaalimusiikkiin ja näyttämöteoksiin. 

Kirjahanke juontaa juurensa tutkimussymposiumista, joka järjestettiin Sibelius-Akatemialla lokakuussa 2012 Kaija Saariahon 60-vuotissyntymäpäivän kunniaksi. Symposium oli osa laajempaa Saariahon musiikkiin keskittyvää festivaalia. Käsikirjoituksen toivotaan valmistuvan vuoden 2014 loppuun mennessä.

Tavoitteena on tehdä antologia mahdollisimman valmiiksi ja sen jälkeen lähestyä kustantajia, ja tällä hetkellä näyttää siltä, että kirjaan tulee kaikkiaan 11 artikkelia.

Kirjoittajakunta koostuu kansainvälisestä joukosta. Mukana on tutkijoita Iso-Britanniasta, Yhdysvalloista, Ranskasta, Italiasta ja Suomesta. Kirjan toimittavat Liisamaija Hautsalo ja Pirkko Moisala. Kirjahanketta ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto ja Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

 

Teksti: Saariaho-kirjahankkeen johtaja, tutkijatohtori Liisamaija Hautsalo
Kuvat: Sune Sved

 Ei kommentteja. Ole ensimmäinen

Hae blogin sisällöstä

Tervetuloa Sibelius-Akatemian blogiin!
 

Tässä blogissa kerromme sanoin ja kuvin siitä, mitä tapahtuu Taideyliopiston Sibelius-Akatemian luokkahuoneissa ja käytävillä, arjessa ja juhlassa, ehkäpä joskus jopa konserttilavan takana! Tapaamme ajankohtaisia ihmisiä, jotka omin sanoin kertovat siitä, mitä juuri nyt on meneillään.

Meihin saat yhteyden sähköpostitse osoitteella info (at) siba.fi